19.11.2012

Bułeczki z patelni z pastą rybno-serową

Składniki na bułeczki:
  • 1 jajko
  • 3 łyżki otrąb: 2 owsianych, 1 pszennych
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • szczypta soli
Składniki na pastę:
  • 1 opakowanie serka twarogowego 0%
  • makrela wędzona
  • pieprz

Przygotowanie bułeczek:

Do jednej miseczki wsypujemy otręby. Oddzielamy białko od żółtka.
Białko przelewamy do jednej miseczki, a żółtko do miseczki z otrębami.
Do białka dodajemy szczyptę soli i ubijamy ile się da.
Gdy ubijemy już białko dodajemy do niego skrobię i delikatnie
mieszamy. Potem dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę.
Na rozgrzany teflon kładziemy masę formując kopczyki w kształcie
bułeczek. Prażymy pod przykryciem i potem przekręcamy na drugą stronę.
I to by było na tyle.
 
Przygotowanie masy:
Łączymy serek z podrobioną makrelą i przyprawiamy. Gotowe!

gościnnie - Sylwia

3 komentarze:

  1. Apetycznie wyglądają.Pozdrawiam Zosia

    OdpowiedzUsuń
  2. może to jest pomysł na mojego rybnego niejadka. nie cierpię smażyć, a mój syn toleruje rybę tylko z patelni. już widzę jutrzejsze śniadanko...

    OdpowiedzUsuń