Składniki na bułeczki:
- 1 jajko
- 3 łyżki otrąb: 2 owsianych, 1 pszennych
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- szczypta soli
- 1 opakowanie serka twarogowego 0%
- makrela wędzona
- pieprz
Przygotowanie bułeczek:
Do jednej miseczki wsypujemy otręby. Oddzielamy białko od żółtka.
Białko przelewamy do jednej miseczki, a żółtko do miseczki z otrębami.Do białka dodajemy szczyptę soli i ubijamy ile się da.
Gdy ubijemy już białko dodajemy do niego skrobię i delikatnie
mieszamy. Potem dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę.
Na rozgrzany teflon kładziemy masę formując kopczyki w kształcie
bułeczek. Prażymy pod przykryciem i potem przekręcamy na drugą stronę.
I to by było na tyle.
Przygotowanie masy:
Łączymy serek z podrobioną makrelą i przyprawiamy. Gotowe!
gościnnie - Sylwia
Wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńApetycznie wyglądają.Pozdrawiam Zosia
OdpowiedzUsuńmoże to jest pomysł na mojego rybnego niejadka. nie cierpię smażyć, a mój syn toleruje rybę tylko z patelni. już widzę jutrzejsze śniadanko...
OdpowiedzUsuń