11.06.2013

Łódki z cykorii z tuńczykiem i pumperniklem


Rewelacyjnie prezentują się na stole.
Smakują jeszcze lepiej.
Kto się skusi?

Składniki:
  • 2 cykorie
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym  (kawałki)
  • 1 chleb typu pumpernikiel
  • 6 łyżek majonezu
  • przyprawy: sól, pieprz mielony z młynka - do smaku
Przygotowanie:

Cykorię umyć i odciąć głąb. Każdy listek ułożyć osobno na półmisku.
Tuńczyka wymieszać z majonezem, solą i pieprzem po czym ponakładać do cykoriowych "łódeczek".
Pumpernikiel pokroić na małe trójkąciki i powkładać na sztorc na każdej łódce.
Gotowe.
Szybkie, proste, a jaki efekt!
 

Pozdrawiam i życzę smacznego - Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz