16.04.2015

Galaretki w skórkach limonek - mini arbuzy:)


Składniki:
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  •  6 limonek
 Przygotowanie:

Galaretkę przygotowań  zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu.
Limonki umyć, pokroić na połówki, usunąć łyka (wbrew pozorom okazało się to niezwykle czasochłonne). 
Następnie przestudzoną uprzednio galaretkę przelać do ustawionych na kieliszkach połówkach limonek i umieścić w lodówce do zastygnięcia. Finalnie przekroić każdą połówkę jeszcze raz (już ze stężałą galaretką w środku) na pół w celu uzyskania kształtu łódeczki.
Chciałam za pomocą patyczka umieścić czekoladowe plamki imitujące pestki arbuzowe, nie chciały się jednak trzymać galaretki;(

Ostatecznie jednak wyglądały bardzo efektownie:)



A tak prezentowały się na stole:)



Galaretki w skórkach pomarańczy publikowałam TU: K L I K



Smacznego, 
Asia

1 komentarz:

  1. Ale super pomysł! Dekoracja stołu urodzinowego zapiera dech :-). Pięknie, aż chce się przy nim usiąść.

    OdpowiedzUsuń