Sos jest przepyszny!
Nadaje się do mięs z grilla, smażonych i pieczonych.
Prosty w przygotowaniu, ale bardzo smaczny i wzbogacający smak.
Zrobiłam go do szaszłyków z indyka z grilla i został przyjęty z uznaniem, dlatego polecam. Kto spróbuje, będzie do niego na pewno wracał!
NAdaje się również jako dip do przekąsek na imprezę:)
Składniki:
- 3/4 szklanki majonezu
- 5 łyżek stołowych keczupu
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki wieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Doprawiamy solą i pieprzem wg smaku.
Chowamy do lodówki na 15 min. przed podaniem.
Smacznego
Bogna
Znam ten sos. Jest idealny do mięs z grilla. Moje dzieci go uwielbiają ...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam .
Jola z "żyjąc z pasją".