29.07.2013

Różowy sos do mięs

Sos jest przepyszny!
Nadaje się do mięs z grilla, smażonych i pieczonych.
Prosty w przygotowaniu, ale bardzo smaczny i wzbogacający smak.
Zrobiłam go do szaszłyków z indyka z grilla i został przyjęty z uznaniem, dlatego polecam. Kto spróbuje, będzie do niego na pewno wracał!
NAdaje się również jako dip do przekąsek na imprezę:)
Składniki:
  • 3/4 szklanki majonezu
  • 5 łyżek stołowych keczupu
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki wieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Doprawiamy solą i pieprzem wg smaku.
Chowamy do lodówki na 15 min. przed podaniem.
Smacznego
Bogna

1 komentarz:

  1. Znam ten sos. Jest idealny do mięs z grilla. Moje dzieci go uwielbiają ...
    Pozdrawiam .
    Jola z "żyjąc z pasją".

    OdpowiedzUsuń