"Moja linia".
Przepis na naleśniki: K L I K
Składniki na farsz:
- 1 ząbek czosnku
- 100 g. łososia wędzonego
- 400 g. szpinaku mrożonego
- 100 – 150 g sera typu feta
- sól
- pieprz
Na patelni rozgrzewam niewielką ilość tłuszczu i wrzucam na niego 400 g. szpinaku.
- Dodaję przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku.
- Doprawiam szpinak do smaku sola i pieprzem.
Formuję naleśniki.
- Formuję naleśniki - rozkładam je na desce do krojenia.
- Rozsmarowuję na środku placka sera feta.
- Na serze układam cienkie plasterki łososia i usmażony szpinak.
- Zwijam naleśniki w rulony.
- Kroję na niewielkie kawałki - jak na załączonych zdjęciach.
Smacznego - Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz