18.08.2013

Surowe pomidory faszerowane sałatką ziemiaczaną


Lubię proste dania.
No i smaczne - ma się rozumieć.
Oto jedno z nich:)

Składniki:
  • 1 kg pomidorów średniej wielkości
  • 1/2 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach w osolonej wodzie
  • 4 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka drobno pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:

Pomidory umyć, osuszyć i poprzekrajać odcinając ich górne części (jak na załączonych foto), po czym powydrążać środki.
Ziemniaki po ugotowaniu obrać z mundurków i pokroić w drobną kostkę. Do ziemniaków dodać mniej więcej połowę środków wydrążonych z pomidorów (tych mniej wodnistych), majonez, szczypiorek, sól i pieprz.
Wymieszać i ponakładać do wnętrz pomidorów po czym przykryć odciętą wcześniej "czapeczką" :).




Polecam - danie szybkie w przygotowaniu, smaczne i niedrogie. No i efektownie wyglądające:)
Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz