W tym roku eksperymentuję z owocami na grilla, zawsze zachowawczo piekliśmy na grillu mięso i warzywa, a owoce jakoś nie...
Nie wiem dlaczego, bo pieczone banany są po prostu przepyszne i całkowicie zawładnęły moim sercem :)
Tym razem prezentuje przepis na brzoskwinie w wersji grillowej.
Ja bardzo lubię brzoskwinie i przepis dedykuję osobom, które lubią ten owoc. Jest smaczna i podana w niecodziennym wydaniu. Mojej babci z Gdańska przypadła na prawdę do gustu, bo zjadła dokładkę! :)
Składniki (na 4 osoby):- 2 duże dojrzałe brzoskwinie
- 4 łyżki wody
- 2 łyżeczki miodu
- 300 ml śmietany 30 proc.
- 2 łyżki cukru pudru
Brzoskwinie kroimy na pół i wydrążamy pestki.
Mieszamy Wodę z miodem i polewamy brzoskwinie wlewając w miejsce po pestce pozostały płyn
Delikatnie układamy na grillu, tak by płyn się nie wylał i pieczemy nad rozgrzanym węglem przez ok. 7 min, tak by brzoskwinia zmiękła.
Smacznego
Bogna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz