29.10.2014

Halloweenowy tydzień: Blok z Cukrową Pajęczyną


Składniki na masę:
  • 500 g masła roślinnego
  • 1 szklanka wody
  • 1,75 szklanki cukru
  • 6 łyżek kakao
  • 2 torebki mleka granulowanego(niebiesko - srebrnego, odtłuszczonego))
  • do dekoracji: biały pisak lukrowy 
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (poza mlekiem granulowanym) umieścić w garnku, zagotować mieszając.
Po zagotowaniu zdjęć z ognia i za pomocą miksera połączyć z mlekiem granulowanym.
Masę umieścić na blaszce. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki pokroić na kwadratowe kawałki, każdy z nich ozdobić pisakiem cukrowym umieszczając motyw pajęczyny;)

* Do bloku można dodać pokruszone herbatniki, wafelki, orzeszki ziemne, kandyzowane owoce - wg uznania.



Smacznego, 
Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz