27.10.2014

Halloweenowy tydzień: Galaretki z Gąsienicami Żelkowymi


Składniki:
  • 1 opakowanie galaretki czerwonej (krwawej)
  • 1 opakowanie galaretki niebieskiej (krew błękitna)
  • 1 opakowanie gąsienic - żelków
Przygotowanie:

Galaretki przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu.
Kiedy przestygną - w każdej salaterce/pucharku umieścić wystające nad jej powierzchnie gąsienice żelkowe (ja pomogłam sobie przyklejeniem każdej z nich niewielkim kawałkiem taśmy klejącej do pucharka - żeby nie wpadały do środka).
Umieścić w lodówce.
Po całkowitym stężeniu - odkleić taśmę i serwować:)


Pomysł na deser pochodzi z bloga: Dusiowa Kuchnia:)

Smacznego,
Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz