Składniki:
- 250 g makaronu typu świderki
- 1/2 papryki czerwonej (można tez dodać paprykę chilli lub pepperoni)
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/3 słoiczka kaparów
- 300-400 g tuńczyka w sosie własnym (2 puszki)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 5-6 suszonych pomidorów (niestety tym razem ich nie miałam, ale sałatka i tak była pyszna)
Suszone pomidory i paprykę pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć na talerz i rozdrobnić widelcem.
Kapary wyjąć ze słoiczka i delikatnie odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać oliwę, sól, pieprz i wymieszać.
Przełożyć na talerz.
Smacznego!
gościnnie Paulina Pawłowska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz