04.06.2013

Sałatka z tuńczykiem

 
Składniki:
  • 250 g makaronu typu świderki
  • 1/2 papryki czerwonej (można tez dodać paprykę chilli lub pepperoni)
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/3 słoiczka kaparów
  • 300-400 g tuńczyka w sosie własnym (2 puszki)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • 5-6 suszonych pomidorów (niestety tym razem ich nie miałam, ale sałatka i tak była pyszna)
Makaron ugotować al dente i odstawić, żeby wystygł.
Suszone pomidory i paprykę pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć na talerz i rozdrobnić widelcem.
Kapary wyjąć ze słoiczka i delikatnie odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać oliwę, sól, pieprz i wymieszać.
Przełożyć na talerz.
Smacznego!
gościnnie Paulina Pawłowska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz