07.04.2014

Jajka w koszulkach

 

Składniki:
  • Jajka (2 szt na osobę)
  • 3 łyżki octu spirytusowego lub winnego 
  • 1,5 l gotującej się wody

Przygotowanie:
Jajka wbić do miseczek lub kubków, tak żeby nie uszkodzić żółtek. W garnku zagotować wodę, dodać ocet, a następnie delikatnie wlać jajka. Najlepiej wlewać po 2 jajka, żeby się nie skleiły. Wodę z jajkami ostrożnie zamieszać, żeby białka otoczyły żółtka. Po ok. 2-3 min. jajka wyjąc łyżką cedzakową. Podawać cieple, oprószone solą i pieprzem. Najlepiej smakują z kanapkami z dużą ilością warzyw.

Smacznego!

 

Gościnnie - Paula.
Dziękujemy za nadesłany przepis!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz