18.06.2014

Szparagi z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i mozzarellą w cieście francuskim

 
Przepis nadesłany przez naszą współautorkę - Paulinę:)
 
Składniki:
  • pęczek szparagów
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 100 g mozarelli 
  • 3 suszone pomidory pokrojone w paseczki
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:

Szparagi umyć i osuszyć, odłamać końcówki. Mozarellę pokroić w plastry.
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w prostokąty. Na kawałkach ciasta (na dłuższej przekątnej) układać kolejno: szynkę, mozarellę, pomidory suszone i szparagi, całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane prostokąty skleić rogami, a następnie posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem.
Piec ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.




Paulo - dziękujemy na nadesłany przepis i zdjęcia:)

1 komentarz: