Przepis nadesłany przez naszą współautorkę - Paulinę:)
Składniki:
- pęczek szparagów
- 100 g szynki parmeńskiej
- 100 g mozarelli
- 3 suszone pomidory pokrojone w paseczki
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 1 łyżka mleka
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Szparagi umyć i osuszyć, odłamać końcówki. Mozarellę pokroić w plastry.
Ciasto
francuskie rozłożyć i pokroić w prostokąty. Na kawałkach ciasta (na
dłuższej przekątnej) układać kolejno: szynkę, mozarellę, pomidory suszone i szparagi,
całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane prostokąty
skleić rogami, a następnie posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem.
Piec ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Paulo - dziękujemy na nadesłany przepis i zdjęcia:)
rewelacyjne :)!
OdpowiedzUsuń