Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 10 dag masła
- 180 ml śmietany (18%)
Przygotowanie:
Wymieszać suche składniki, dodajac masło oraz śmietanę.
Wyrabiać do momentu, aż masa będzie jednolita i cukier się prawie rozpuści.
Rozwałkować, podsypując mąką, na grubość 3 mm, wycinać foremką pożądane kształty.Układać na na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 minut w 160 stopniach.
(Należy obserwować ciasteczka i kiedy zaczną się rumienić - zakończyć pieczenie, kiedy się za mocno przypieką mogą być twardawe.)
Smacznego życzymy: Asi, Szymon i Antosia:)
Prosty przepis więc na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńSzybko i tanio i w ogóle;) Polecam!
Usuń