15.10.2014

Ślimaczki z naleśników z serem feta, szpinakiem i łososiem wędzonym


"Moja linia".

Przepis na naleśniki K L I K

Składniki na farsz:
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g. łososia wędzonego
  • 400 g. szpinaku mrożonego
  • 100 – 150 g sera typu feta
  • sól
  • pieprz 
 Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam niewielką ilość tłuszczu i wrzucam na niego 400 g. szpinaku.
  1. Dodaję przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku.
  2. Doprawiam szpinak do smaku sola i pieprzem.

Formuję naleśniki.

  1. Formuję naleśniki - rozkładam je na desce do krojenia.
  2. Rozsmarowuję na środku placka sera feta.
  3. Na serze układam cienkie plasterki łososia i usmażony szpinak.
  4. Zwijam naleśniki w rulony.
  5. Kroję na niewielkie kawałki - jak na załączonych zdjęciach.



Smacznego - Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz