3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
1 awokado
2 jabłka
Kroimy awokado na pół i wyjmujemy pestkę.
Z każdej połówki łyżeczką wydrążamy miąższ do blendera. Jeżeli owoc jest dostatecznie dojrzały (miękki) skórka odchodzi bez problemu.
Jabłka obieramy ze skórki i wykrawamy z nich ogryzki.
Wrzucamy do blendera obrane i pokrojone na 4 części jabłka.
Wlewamy jogurt i mleko.
Wszystko razem miksujemy w blenderze na średnich obrotach.
Przelewamy do szklanek i gotowe!Dodatkowo przy okazji robienia koktajlu polecam zastosować na twarz maseczkę z awokado (prezentuję ją na zdjęciu). Ma doskonałe właściwości odżywcze. Wystarczy pozostałą skórkę po awokado wywrócić na drugą stronę.
Wysmarować nią oczyszczoną skórę twarzy i pozostawić na godzinę.
Po upływie wyznaczonego czasu pozostałości zetrzeć chusteczką.
Uwagi:
Do koktajlu można dodać 1 łyżeczkę zmielonego siemienia lnianego, jest ono bardzo zdrowe i sprawia że koktajl jest bardziej sycący.
gościnnie Iwona Kozłowska
Uwielbiam awokado :-)
OdpowiedzUsuń... mam ochotę wypróbować ten koktajl! :>
Koktail wydaje sie być pyszny, jeszcze dzis to sprawdze.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł z tą maseczką :-)koktajl musi być pyszny :-)
OdpowiedzUsuń