Jak już pewnie zauważyliście, mam słabość do samodzielnie zrobionych past na kanapki.
Są one o wiele bardziej zdrowe, wiemy że z naturalnych składników i o wiele smaczniejsze.
To szybka śniadaniowa pasta doskonale prezentująca się zarówno na kiełkach jak i szczypiorku.
Możemy ją przechowywać w lodówce do 3 dni bez straty smaku.
Składniki:
- 150g twarogu wiejskiego
- 100g fety
- 2 ugotowane na twardo żółtka
- 2 pęczki drobno posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka Przyprawy Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią*
Ser biały wraz fetą i żółtkami miksujemy w blenderze lub zgniatamy wszystko dokładnie widelcem.
Dodajemy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i wszystko razem mieszamy.
Dużą łyżką formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układamy na talerzu na kiełkach.
Podajemy lekko schłodzone.
Smacznego
Bogna
*Ja
używam przyprawy Specialite Kamis Suszone pomidory z czosnkiem i
bazylią. Polecam ją, gdyż ma super smak i nadaje potrawom pyszne
wykończenie. Jednak zawsze możecie zrobić sami taką mieszankę z
suszonych pomidorów, czosnku i bazylii.
muszę zrobić kiełki!
OdpowiedzUsuń