26.04.2013

Twarożkowa pasta

Jak już pewnie zauważyliście, mam słabość do samodzielnie zrobionych past na kanapki. 
Są one o wiele bardziej zdrowe, wiemy że z naturalnych składników i o wiele smaczniejsze. 
To szybka śniadaniowa pasta doskonale prezentująca się zarówno na kiełkach jak i szczypiorku.
Możemy ją przechowywać w lodówce do 3 dni bez straty smaku.

Składniki:
  • 150g twarogu wiejskiego
  • 100g fety
  • 2 ugotowane na twardo żółtka
  • 2 pęczki drobno posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka Przyprawy Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią*
Ser biały wraz fetą i żółtkami miksujemy w blenderze lub zgniatamy wszystko dokładnie widelcem.
Dodajemy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i wszystko razem mieszamy.
Dużą łyżką formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układamy na talerzu na kiełkach.
Podajemy lekko schłodzone.
Smacznego
Bogna

*Ja używam przyprawy Specialite Kamis Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Polecam ją, gdyż ma super smak i nadaje potrawom pyszne wykończenie. Jednak zawsze możecie zrobić sami taką mieszankę z suszonych pomidorów, czosnku i bazylii.

1 komentarz: