15.05.2013

Pieczona na gillu biała kiełbaska zawijana w boczku

Składniki:
  • 6 białych kiełbasek
  • 2 plasterki żółtego sera z dzirami
  • 6 plasterków wędzonego boczku
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • 1 płaska łyżeczka ketchupu
Surowe białe kiełbaski parzymy.
Do gotującej się  wody w garnku, dodajemy jedną cebulę, dwa listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego i na 5 minut wrzucamy kiełbaski.
Wyjmujemy je z wody i chwilę czekamy, by przestygły
Każdą nacinamy wzdłuż i wkładamy po pół plasterka zrolowanego żółtego sera.
Mieszamy ketchup i musztardę.
Każdy plasterek boczku smarujemy mieszanką.
Kiełbaskę zawijamy plastrem boczku i spinamy wykałaczką, by boczek dobrze się trzymał.
Kiełbaski układamy na ruszcie i grillujemy, aż boczek się zarumieni.
Podajemy ciepłe z pieczonymi ziemniaczkami.
Smacznego
Bogna

2 komentarze:

  1. Fajny pomysł,super wygląda i pewnie super smakuje!
    Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam -miła odmiana dla zwykłej kiełbaski :)
      Pozdrawiam
      Bogna

      Usuń