Urocze babeczki, które w ciągu 20 minut przygotowałam na wczorajszą uroczystość - chrzest Tosi.
Aby zaoszczędzić czasu, którego jak wiadomo przed uroczystościami tego typu jest zawsze za mało użyłam gotowych kruchych foremek.
Składniki na krem (na około 16 babeczek kruchych):
- 300 g serka kremowego (użyłam serka do serników)
- 250 g miękkiego masła
- 1 i 3/4 szklanki cukru pudru (użyłam mniej, aby masa była mniej słodka)
-
barwnik spożywczy (dodana ilość będzie miała wpływ na intensywność koloru)
Masło ubić mikserem do białości, następnie stopniowo dodawać cukier puder, cały czas miksując.
W następnej kolejności również stopniowo dodawać serek kremowy i nadal miksować.
Na końcu dodać barwnik spożywczy (zazwyczaj wystarczy niewielka ilość) i miksować do uzyskania jednolitej masy.
Cały proces miksowania nie powinien być zbyt długi.
Gotową masę umieścić w lodówce w celu schłodzenia - czas - ok 1 godzina
Krem nałożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną nasadką i udekorować babeczki.
Ja na sam koniec posypałam je ozdobnymi perełkami w kolorze brudnego różu:)
Powyższe zdjęcie jest zapowiedzią posta, który ukaże się już w najbliższy piątek: "Dekoracja stołu na chrzest małej księżniczki", nie możecie tego przegapić!
Zapraszamy!
Zdjęcia: STUDIO 180 STOPNI
Pozdrawiam słodko: Asia i malutka Tosia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz