Przystawka z gatunku tych "na szybko".
Osobiście uwielbiam!!!
Co mnie zaskoczyło - nasza roczna Tosia była także zachwycona babeczką, zjadła niemalże całą... a koperek trzymała z buzi jak.. trawkę na łące;)
Składniki:
- 1 opakowanie kruchych babeczek (słonych)
- Opakowanie wędzonego łososia 100 g
- serek - może być śmietankowy, chrzanowy, z przyprawami (wg uznania)
- gałązka koperku - do dekoracji
- kilka plasterków cytryny - do skropienia łososia (wg uznania)
Babeczki ułożyć na paterze. Serek umieścić w szprycownicy, można także umieścić go w torebce foliowej, a następnie wyciskać przez niewielką dziurkę.
Po wypełnieniu babeczek serkiem na każdej z nich umieścić plasterek łososia zwiniętego w rulonik. Do każdego rulonika włożyć niewielką gałązkę koperku.
Łososia można skropić niewielką ilością świeżo wyciśniętej cytryny.
Smacznego - Asia
świetne! a gdzie dostanę takie babeczki słone?
OdpowiedzUsuńM. In. Piotr i Pawel ale warto pytac w spozywczych. Teraz coraz latwiej dostac. Pzdr Asia
OdpowiedzUsuń