02.05.2014

Tartaletki z serkiem i łososiem


Przystawka z gatunku tych "na szybko".
Osobiście uwielbiam!!!
Co mnie zaskoczyło - nasza roczna Tosia była także zachwycona babeczką, zjadła niemalże całą... a koperek trzymała z buzi jak.. trawkę na łące;)

Składniki:
  • 1 opakowanie kruchych babeczek (słonych)
  • Opakowanie wędzonego łososia 100 g
  • serek - może być śmietankowy, chrzanowy, z przyprawami (wg uznania)
  • gałązka koperku - do dekoracji
  • kilka plasterków cytryny - do skropienia łososia (wg uznania)
Przygotowanie:

Babeczki ułożyć na paterze. Serek umieścić w szprycownicy, można także umieścić go w torebce foliowej, a następnie wyciskać przez niewielką dziurkę.
Po wypełnieniu babeczek serkiem na każdej z nich umieścić plasterek łososia zwiniętego w rulonik. Do każdego rulonika włożyć niewielką gałązkę koperku.
Łososia można skropić niewielką ilością świeżo wyciśniętej cytryny.



Smacznego - Asia

2 komentarze:

  1. świetne! a gdzie dostanę takie babeczki słone?

    OdpowiedzUsuń
  2. M. In. Piotr i Pawel ale warto pytac w spozywczych. Teraz coraz latwiej dostac. Pzdr Asia

    OdpowiedzUsuń