04.09.2014

Sos jogurtowo - rukolowo - czosnkowy


Sos powstał ze składników, które miałam w zasięgu ręki.
Szybki, a jednocześnie smaczny i uniwersalny.

Składniki:
  • 1 mały jogurt grecki
  • 2 ząbki czosnku
  • garść świeżej, posiekanej rukoli
  • 1 łyżka majonezu (można pominąć)
  • sól, pieprz - do smaku
Przygotowanie:

Jogurt grecki przełożyć do miseczki. Następnie przecisnąć przez praskę czosnek i dodać do jogurtu.
Dodać także pozostałe składniki.
Wymieszać.
Połączyć z dowolną sałatką lub pozostawić w osobnej miseczce.




Zachęcam do tworzenia własnych dipów do mięs, sałatek.
Czasami najprostsze połączenia okazują się genialne!
Polecam - Asia

1 komentarz:

  1. na jogurcie greckim chyba wszystkie sosy sa świetne :)
    z rukolą ciekawy pomysł !

    OdpowiedzUsuń