Składniki:
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej
- 6 limonek
Galaretkę przygotowań zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu.
Limonki umyć, pokroić na połówki, usunąć łyka (wbrew pozorom okazało się to niezwykle czasochłonne).
Następnie przestudzoną uprzednio galaretkę przelać do ustawionych na kieliszkach połówkach limonek i umieścić w lodówce do zastygnięcia. Finalnie przekroić każdą połówkę jeszcze raz (już ze stężałą galaretką w środku) na pół w celu uzyskania kształtu łódeczki.
Chciałam za pomocą patyczka umieścić czekoladowe plamki imitujące pestki arbuzowe, nie chciały się jednak trzymać galaretki;(
Ostatecznie jednak wyglądały bardzo efektownie:)
A tak prezentowały się na stole:)
Galaretki w skórkach pomarańczy publikowałam TU: K L I K
Smacznego,
Asia
Ale super pomysł! Dekoracja stołu urodzinowego zapiera dech :-). Pięknie, aż chce się przy nim usiąść.
OdpowiedzUsuń