31.10.2013

Jajka z pająkami na Halloween


Jeżeli menu na Waszą imprezę Halloweenową nie zawiera jeszcze jajek z pająkami - jest jeszcze czas na zakup składników niezbędnych do ich przygotowania! A jeśli nie mamy czasu na faszerowanie jajek wymyślną pastą - możemy żółtka połączyć z majonezem, a na wierzchu ułożyć pokrojone czarne oliwki! Nic prostszego, a zachwyt przybyłych gości gwarantowany!

Składniki:
  • 10 jajek
  • 30 czarnych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz - do smaku
Przygotowanie:

Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo.
Po ugotowaniu umieścić w zimnej wodzie, następnie obrać i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Delikatnie przekroić na połówki, powyjmować żółtka do miseczki i połączyć je z majonezem, solą i pieprzem. Następnie ponakładać do białek, a na końcu na każdym jajku umieścić oliwkowego pająka: oliwkę przekroić na pół - co będzie stanowiło odwłok, a nóżki uzyskamy krojąc oliwkę na paseczki w poprzek oraz finalnie wzdłuż.


Zapraszamy również na Haloweenowe przepisy z zeszłego roku. Kliknijcie na zdjęcie .
http://zapraszamydostolu.blogspot.com/2012/10/na-halloween-paluchy-wiedzmy-i-zupa.html
Życzymy udanej zabawy Halloweenowej!
ZapraszaMY do stołu TEAM:)
 

1 komentarz: