10.01.2013

Koreczki

Prezentuje Wam ostatni hit z przekąsek jakie miałam możliwość zrobić. Przepis pochodzi od mojej koleżanki Ani. Jest bardzo prosty, pyszny, a przede wszystkim zaskakująco prosty w wykonaniu.

Składniki:
  • Wędzony boczek krojony w cienkie plastry
  • Suszone śliwki
  • Oliwki
  • Wykałaczki
Na końcu plastra boczku kładziemy suszoną śliwkę i zawijamy ją.
Najlepiej będzie jak zawinięcie boczku wokół śliwki wyjdzie na raz. Ja pokroiłam swój boczek wzdłuż, bo był za długi. Także jeden plaster starczył mi na dwa koreczki.
Nadziewamy wykałaczką.
Przygotowane koreczki wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 8 minut, tak by boczek się wytopił.
Wykładamy na talerz i podajemy z oliwkami.
Przekąskę można serwować na ciepło i zimno, zawsze smakuje wybornie!
Smacznego
Bogna

2 komentarze:

  1. Robię jak jest u mnie impreza, pyszne!!!
    Pozdrawiam Zosia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Próbowałam kiedyś podobnych koreczków u koleżanki i potwierdzam są bardzo fajne. Ja w ogóle uwielbiam wszelkiego rodzaju koreczki :)

    OdpowiedzUsuń