Jeżeli menu na Waszą imprezę Halloweenową nie zawiera jeszcze jajek z pająkami - jest jeszcze czas na zakup składników niezbędnych do ich przygotowania! A jeśli nie mamy czasu na faszerowanie jajek wymyślną pastą - możemy żółtka połączyć z majonezem, a na wierzchu ułożyć pokrojone czarne oliwki! Nic prostszego, a zachwyt przybyłych gości gwarantowany!
Składniki:
- 10 jajek
- 30 czarnych oliwek bez pestek
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz - do smaku
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo.
Po ugotowaniu umieścić w zimnej wodzie, następnie obrać i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Delikatnie przekroić na połówki, powyjmować żółtka do miseczki i połączyć je z majonezem, solą i pieprzem. Następnie ponakładać do białek, a na końcu na każdym jajku umieścić oliwkowego pająka: oliwkę przekroić na pół - co będzie stanowiło odwłok, a nóżki uzyskamy krojąc oliwkę na paseczki w poprzek oraz finalnie wzdłuż.
Zapraszamy również na Haloweenowe przepisy z zeszłego roku. Kliknijcie na zdjęcie .
Życzymy udanej zabawy Halloweenowej!
ZapraszaMY do stołu TEAM:)
Ale fajny pomysł!! :)
OdpowiedzUsuń